•  This material is protected by cobyright ©  All right reserved

 

Welcome visitor you can log in or create an account

Innerpåsar

Många påsar är inte bra för förvaring av vinylskivor. Vad man kan kräva av en innerpåse är att påsen inte innehåller några kemikalier som skadar skivan, men det är inte alls helt säkert. Innerpåsen kan också med tiden bli ganska smutsig inuti och därmed ta bort en del av den noggranna vård, som man ger sina skivor i form av tvätt, dammborttagning osv.

Likaså skall man byta ut eller komplettera trasiga innerpåsar som släpper in damm, tobaksrök och annat till sina ömtåliga skivor. En skiva skall förvaras dammfritt.

En innerpåse måste vara antistatisk, annars får man snabbt problem med statisk elektricitet och därmed damm, knäppar och knaster. Det finns två bra typer av antistatiska innerpåsar, dels den tunna påsen där Nagaoka Discfile 102 väl är den mest kända, vilken är tillverkad av antistatbehandlad högdensitetspolyeten (HDPE), som länge varit känd för att vara den idealiska syntetiskt material för förvaring av skivor. Den används på grund av sin höga kvalitet i arkiv och andra krävande sammanhang över hela världen. Den har fördelen att den är så tunn att den kan placeras inuti den befintliga innerpåsen som kanske innehåller texter, bilder eller annat som gör att man inte vill byta ut den.

Den andra typen är av plastfodral papper som är lite stadigare än den rena plastfickan men är ändå så tunn att den lätt kan förvaras vid sidan av ordinarie innerpåse i skivomslaget om man så skulle vilja. 

 

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook